2020 Yılı "Tüketici Hakları" Konulu Resim ve Karikatür Yarışması Ödül Töreni Düzenlenmiştir.

14 Haziran 2021

          Bakanlığımız Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 2020 yılında ortaokul ve liseler arası “Tüketici Hakları” konulu resim ve karikatür yarışması düzenlenmiştir. Düzenlenen resim yarışmasına 9, karikatür yarışmasına 7 öğrencimiz İlimizi temsilen katılmış olup, her iki alanda da birer öğrencimiz dereceye girerek ödül almaya hak kazanmışlardır.

          Ortaokul 5.6.7.8.inci sınıf öğrencilerini kapsayan “Tüketici Hakları” konulu resim yarışmasında, Muratlı İlçesi Mithatpaşa Ortaokulu öğrencisi Ecem DEMİRCAN, lise 9.10.11.12.inci sınıf öğrencilerini kapsayan karikatür yarışmasında, Çerkezköy İlçesi Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Merve AÇAR İl birincisi olarak dereceye girmişlerdir.

        Pandemi sürecinde okulların kapalı olmasından dolayı öğrencilere ödül törenleri 10.06.2021 tarihinde Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğü Makamında İl Müdürü Mehmet FURTINA, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hasan Basri KUZU ve İlhan KOÇER tarafından gerçekleştirilmiştir.

        İl Müdürü Mehmet FURTINA’nın yaptığı değerlendirmede; Türkiye genelinde her yıl yapılmakta olan yarışmaya, tüketicilerin sahip olduğu hakların ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına Ticaret Bakanlığı bünyesinde Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün öncülüğünde, 81 İl Ticaret Müdürlüğü ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla tanıtım amaçlı bu etkinliklerin devam ettiğini ifade etti.

       Ticaret Bakanlığımızca katılım sağlayan öğrencilerimize verilmek üzere her öğrenci için “katılım belgesi”, Türkiye genelinde yarışmaya katılan dereceye giren öğrencilerin eserlerinin yer aldığı albüm ile birlikte Tekirdağ Ticaret İl Müdürlüğünce Karikatür alanında İl Birincisi olan Çerkezköy İlçesi Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Merve AÇAR’a akıllı saat, Resim yarışmasında İl Birincisi olan Muratlı İlçesi Mithatpaşa Ortaokulu öğrencisi Ecem DEMİRCAN’a bir adet tablet hediye edilmiştir.

       Ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerine, okul müdürlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm basın mensuplarına gösterdikleri ilgi ve alaka için Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Kurumumuz adına teşekkürlerimizi sunarız.








Resim yarışmasına katılan diğer öğrencilerimize de öğretmenleri tarafından "Katılım Belgesi" verilmiştir.